TerugDownload dit volledige album (Flickr)

Wijndegustatie op Sint-Jozef

Op reis gaan kan je uiteraard niet op elk moment, en zeker niet als het over een wereldreis gaat. Hoewel, de uitnodiging van het oudercomité viel niet in dovemansoren.

Vreemde continenten trekken altijd aan en op vrijdagavond zoekt een mens als eens zijn zinnen te verzetten. De feestzaal bleek bij aankomst effectief in een Noord-Zuid-opstelling te zijn omgebouwd.

De ontvangst was hartelijk en uitnodigend om meteen aan de slag te gaan. Frankrijk en Portugal fungeerden als ambassadeurs van Europa, Zuid-Afrika vertegenwoordigde Afrika en Argentini√ę en Chili stonden voor Zuid-Amerika.

Wijn is één van hun grote troeven, dus was de proeverij de uitdaging van de avond. Van sprankelend naar pittig tot zacht zoet, alle smaken en tinten werden geschonken door Bart Batsleer van Chileboutique, leverancier van het jaar en eveneens papa van kinderen op onze school.

Samen met twee andere kenners werd deskundig uitleg verschaft aan de proevers, een onmiskenbare meerwaarde voor wie zich figuurlijk in het glas wil verdiepen. Deze wijn-hopping werd een aangename beleving, niet in het minst doordat de wijn het smeermiddel van gesprekken was en nieuwe gezichten met mekaar kennis maakten. Het is nu nog even wachten op de levering. Dankjewel aan de vrijwilligers van het oudercomité voor dit verrukkelijke initiatief! We weten dat de opbrengst hiervan alweer de school ten goede zal komen. De keerzijde van de medaille kan dus ook blinken, zie je wel!Download dit volledige album (Flickr)