TerugDownload dit volledige album (Flickr)

Week tegen pesten

4 slogans op 4 dagopeningen door directeur Ann met 4 kennismakingsactiviteiten, 1 lied, gevolgd door 4 gespreksrondes in de klas, en  4 stippen als symbool dat je meedoet!
Dat is in een notendop in cijfertjes gegoten hoe de Week tegen Pesten er uitziet.
Bewustwording van hoe we zelf zijn, herkennen van de bedoelingen van anderen, het onderscheid kunnen maken tussen plagen en pesten, weten hoe je best reageert als iemand over de schreef gaat, zorgen dat niemand alleen staat en opkomen voor mekaar door te ondersteunen of terecht te wijzen, weten bij wie je terecht kan, … Het zijn onmiskenbaar de nodige denkpistes die we regelmatig met kinderen moeten bewandelen. In deze bijzondere week zetten we alles nog eens extra in de verf.
Maar het moet uiteindelijk een leefhouding worden en daarvoor is voortdurende aandacht noodzakelijk. We weten het, het is jammer genoeg met vallen en opstaan. Het gebeurt zelden, maar elk pijnlijk voorval is er één teveel.
Dat zindert na in de lerarenkamer. Gekwetste kinderen en ouders is net dát wat we niet wensen.
Daarom onderstrepen we met klem dat we onze schouders zetten onder het MANIPEST: elk kind ondertekent met de stippen elk van de 4 beloftes. Als afsluiter doen we de ‘move tegen pesten’, een bewust teken, een soort erecode.
En laten we hoopvol zijn en blij dat we als groep zo’n mooi plan kunnen smeden en ons hierdoor verbonden voelen.
Het leeft, het inspireert, we zien het. Laten we volhouden!


Download dit volledige album (Flickr)