TerugDownload dit volledige album (Flickr)

Voorstelling Vastenproject

In de tijd voor Pasen gaat onze aandacht naar de minstbedeelden in de derde wereld.
Zoals ieder jaar steunen we dan ook met de hele school een bepaald project waar hulp meer dan welkom is. Dit jaar kozen we voor Abhaya India vzw, een organisatie die projecten ondersteunt voor kansloze kinderen in Zuid-India. Dit gebeurt via een dubbele werking: bestrijding van armoede en structurele ondersteuning, voornamelijk via verbetering van infrastructuur.
De organisatie is de laatste jaren bezig geweest met het bouwen van de Abhaya Home, een opvangtehuis dat plaats zal bieden aan 88 met HIV besmette (wees)kinderen. De laatste maanden kwam de eindmeet stilaan in zicht… Op 10 januari werd de Abhaya Home officieel ingehuldigd. Toch is er nog heel wat werk aan de winkel: meubilair, verzorgingsmateriaal (medicijnen, voeding) en school- en spelmateriaal moeten nog aangekocht worden en dat is nu net waar wij voor sparen!
We hoorden het hele verhaal van Kathelijne Ritzen uit Lochristi – voorzitster van Abhaya – en zagen de foto’s van de bouwwerken van het prille begin tot hoe de Abhaya Home er vandaag uitziet. We zijn ervan overtuigd dat onze bijdrage het verschil kan maken.Download dit volledige album (Flickr)