TerugDownload dit volledige album (Flickr)

Voorstelling maandpuntje november

Toegegeven, op school ben je zelden alleen. Je kan wel even met je gedachten alleen zijn of alleen een hoekje op de speelplaats opzoeken maar het duurt niet lang of iemand spreekt je aan. Naar school gaan is dus ook een leerschool in samen leven.
Estelle uit 2B en Lars en Mattis uit 5B illustreerden dit met hun verhalen. En die verhalen inspireerden ons om na te denken over hoe je het op een fijne manier kan aanpakken om ‘Samen uit, samen thuis’ écht te maken.
Nieuwsgierig?
Wat vind je hiervan:
Een groep kameraden is in twee kampen verdeeld omdat ze twee verschillende spellen willen spelen. Wat vind je dan van het idee om Jeroen Meus-gewijs de spellen eens te mixen en een nieuwbakken spel uit te proberen?
En wat dacht je hierover:
Niet elke taak is even aantrekkelijk. Maar is dat dan een teken om er tussenuit te muizen? Wie dit toch doet, riskeert om even op zijn verantwoordelijkheden gewezen te worden. Het leven is méér dan enkel pleziertjes en trouwens, samen lasten dragen geeft ook een plezierig gevoel.
Nadenkertjes voor het leven, ze kunnen verandering brengen op school, thuis, overal eigenlijk.
Ons themalied ‘De wereld is een toverbal, … , je kunt het niet alleen, we zullen er samen iets van maken’ zongen we met overtuiging.
Hoopvol, vind je niet?


Download dit volledige album (Flickr)