TerugDownload dit volledige album (Flickr)

Voordracht drugspreventie

“Oei, oei, Perry, zo weinig volk” jammerde ik tegen de spreker van dienst. “Geen nood, voorzitter, dan zal ik het publiek goed in handen hebben” repliceerde hij mij.

En of hij daar gelijk heeft in gekregen. Hij stelde continu vragen aan de aanwezigen en ontlokte zo soms meerdere reacties, maar dan op zijn eigen manier en in zijn sappig Gents.

Hij stelde ons ook gerust dat het geen 3 uur zou duren en heeft gelijk gehad, want om 23u30 stond hij ons nog te entertainen. Maar bovenal hebben we heel wat geleerd: we zijn geen verslaafden geworden, maar hebben wel veel drugs gezien, maar niet gesnoven en veel geroken  maar niet gerookt…

Een meer dan boeiende avond dus, met weinig aanwezigen al is de boodschap daarom niet minder hard aangekomen. Ik heb er vooral dit van onthouden: beter voorkomen dan genezen en vooral niet denken dat het een probleem is van kansarmen, marginalen en straatkinderen. Het loert achter iedere hoek, ook die van onze straat. Het is aan ons om aan onze kinderen te leren om er “neen, niet voor mij” tegen te zeggen, want drugs verbannen uit onze maatschappij lijkt meer dan ooit een illusie.

Bedankt Perry, voor deze boeiende uiteenzetting. De afwezigen hadden nog maar eens ongelijk, ook al waren zij met veel, zeer veel……

Jan Foubert

Voorzitter OudercomitéDownload dit volledige album (Flickr)