TerugDownload dit volledige album (Flickr)

Receptie oudercomité

Traditioneel hebben we na de laatste vergadering van het oudercomité altijd een receptie waar we de mensen die onze activiteiten ondersteunen willen danken.

Dit jaar hadden we ook drie afscheidnemende leden van het oudercomité. Kathleen Geysels, lid van het kernoudercomité, Helmut Van Bogaert, lid van het oudercomité en Jan Foubert voorzitter van het oudercomité.

Eerst kregen Kathleen en Helmut een passende bedanking vanuit het oudercomité en vanuit de school.

Bedankt allebei voor jullie vaak stille maar grote inzet op schoolfeesten, schoolbals, recepties,… We konden steeds op jullie rekenen ook op zondagochtend als het al eens wat lastiger was. Altijd welkom op onze school!

Daarna was het de beurt aan Jan. Een dankwoordje met passende foto’s om er voor te zorgen dat hij zich niet zou vervelen de volgende jaren. Daarna leidde Filip Stas het oudercomité- en leerkrachtenkoor en kwam er een prachtige aangepaste versie van de het lied “We all stand together” van Paul McCartny en the frog chorus. Het kikkerkoor heeft zich van zijn mooiste kant laten horen en het resultaat was echt uniek.

Bedankt Jan, voor die vele jaren van nooit aflatende inzet. We zullen je missen!

 

Beste Jan,

Toen je in 2009 voorzitter werd van het oudercomité wachtte jou al onmiddellijk een immense uitdaging. De directeur ging op pensioen en jouw eerste wapenfeit was er eentje dat kon tellen. We wisten toen al, geen uitdaging is te groot, te warm, te koud… Jan kan alles aan. Het werd een schitterend feest waar iedereen heel enthousiast over was.

Een nieuwe voorzitter, een nieuwe directeur,…wat zou dat geven.

Al snel werd duidelijk dat je een man met visie was. Je wou zoveel mogelijk ouders bereiken en hen betrekken in de activiteiten die het oudercomité organiseerde. Op de klassikale oudercontacten deed je telkens een warme oproep en wou je de ouders doen nadenken over het feit dat de school hun steun nodig had.

Je maakte er een erezaak van om de leerkrachten enkel te laten genieten op de avond van het schoolbal en enkel met ouders de bar te bemannen of bevrouwen. Dit lukte dan ook en jij was apetrots. Uren werd er gepuzzeld met kettingen en lampen waarvoor je steeds weer ladder op, ladder af moest.

Bij elke gelegenheid sprak je jouw appreciatie uit voor het schoolteam en wat zij presteren. Door jouw betrokkenheid op het schoolfeest zag je ook hoeveel zij werkten en al snel moest je aan jouw Ann verlof vragen om de tent te voorzien van elektriciteit, water, tapkranen, uitgietbakken en nog zoveel meer. Het waren weekends waar het voor jouw gezin niet duidelijk was of jij nog thuis woonde.

De vergaderingen van het oudercomité verliepen steeds in een fijne sfeer en de uitnodigingen kwamen steevast diep in de nacht aan. Soms liep zo’n vergadering wel eens uit maar dat is je van harte vergeven. Democratisch en rustig leidde jij deze in goede banen en een kwinkslag was nooit ver weg.

Ik kan nog uren doorgaan maar ik weet dat ik toch zaken zal vergeten, bijvoorbeeld voor de toegankelijkheid van de klascontainer zorgen zodat hij kon gekeurd worden. Dagen werd er gemeten, gelast, geplooid,… en alles moest perfect zijn. We mogen gerust zijn, er kan een tientonner over rijden!

En dat allemaal terwijl je jullie eigen huis bouwde en nog samen met Ann in het ziekenhuis werkte.

We willen ons hierbij ook verontschuldigen voor de flauwe grapjes die we gemaakt hebben over de vorderingen van de werken. Achteraf bekeken moet dit toch wel heel vervelend geweest zijn ook al hebben wij er veel plezier aan gehad. Sorry dus!

Je verlaat nu de school als voorzitter maar je blijft voor altijd verbonden met onze school. Je hebt gisteren aanvaard om in de schoolraad te blijven zetelen als vertegenwoordiger van de lokale gemeenschap en ook voor een klusje hier of daar kunnen we op jou rekenen.

Even een woordje voor Ann (echtgenote van Jan)

Ann, je hebt ons ook altijd een warm hart toegedragen en ik wil je bedanken om jouw echtgenoot aan ons uit te lenen. We hebben hem over het algemeen in goede staat terug gegeven. Hoewel,…  je hebt wel veel zondagen moeten toezien hoe Jan uitgeput van een zwaar schoolweekend in de zetel in slaap viel. En soms zal zijn rug er wel voor gezorgd hebben dat hij even buiten gebruik was. Onze excuses daarvoor maar ik weet uit goede bron dat hij dat de komende jaren gaat goed maken.

Jan, ook uit persoonlijke naam wil ik je bedanken. Het was fijn met jou samen te werken, te praten, van gedachten te wisselen. Ik voelde mij steeds heel erg gesteund en je had maar een half woord nodig om mij te begrijpen en bij te staan. Bedankt daarvoor!

We maken ons wel wat zorgen over wat jij nu met al die tijd gaat doen. Foto’s van Jan gaven ons wel wat suggesties :

Jan heeft een hekel aan foto’s maakte er een erezaak van om zoveel weinig mogelijk gefotografeerd te worden vandaar dat we vooral veel foto’s hebben waar je zijn… rug ziet of hem ziet wegvluchten.

Wat denk je van

Een carrière als afwasser, als afdroger, als barman of misschien als sommelier.

Volgend jaar misschien in de kleuterklas, of professioneel zakken en dozenvuller zoals bij het gezond ontbijt.

Je kan ook een danscarrière starten want dat zagen we op het schoolbal,  hoewel de reactie van Ann misschien veel zegt.

Bij Xenia zoeken ze misschien nog iemand om cadeautjes klaar te maken voor communies, of zegt portier jou iets ?

Adriaan zoekt nog een Bassie en je was een leuke clown op het schoolbal.

En als charmeur doe je het ook niet slecht zagen we op recepties.

Je kan altijd kapitein op de lange omvaart worden dia 16

Of gewoon een koffiekletske doen dia 17

Entertainment lijkt mij ook wel iets voor jou als quizmaster  dia 18 of presentator van de night of the proms dia 19

Evenementenbouwer is zeker ook niet uitgesloten, er werd heel wat opgebouwd en afgebroken.

En speakers corner zit nooit meer om een spreker verlegen, zoals op de oudercontacten.

Je mag gerust mijn personeelsvergaderingen komen leiden in plaats van oudercomité vergaderingen.

Of… het is al duidelijk, een man met veel talenten die de tijd wel zal kunnen invullen.

 

Bedankt Jan hang nu maar die werkschoenen aan de haak en geniet nu maar van die prachtige woning samen met jouw prachtige gezin!

 

 Download dit volledige album (Flickr)