TerugDownload dit volledige album (Flickr)

Opening project “Wie boekt, die vindt”

Het staat in de sterren geschreven, wie schrijft die blijft, iets op je buik kunnen schrijven, naar je pen grijpen, met iemand kunnen lezen en schrijven, …     Als je ze al niet uit jezelf kent, google brengt je in een wip een hele waslijst met spreuken en zegswijzen die met lezen en schrijven te maken hebben. Voor wie er nog zou aan twijfelen: we kunnen niet meer zonder letters. Ze behoren tot een van de meest gelauwerde uitvindingen van de mensheid. Ze zijn een bron van inspiratie, informatie en kennis maar bovenal brengen letters – lees: boeken – een unieke vorm van ontspanning. Geen enkele film evenaart het gelijknamige boek, niets blijft zo nazinderen als een verhaal waarin we ondergedompeld worden in de wereld van fantasie, romantiek of wetenschap.

Vanaf september reeds vinden, meer dan ooit, boeken de weg naar school. Fantasieverhalen, dichtbundels, wetenschappelijke boeken, sprookjes, strips, … alles is er! We maken er een echt jaarthema van en nemen de tijd om de wondere wereld van het boek te ontdekken. Maar omdat een hoogtepunt ook altijd plezant is, geven we twee weken lang volledig gas!

Onze projectweken zijn op maandag 6 maart, gestart en .. daar kon je niet naast kijken. Meester Bart, juf Lut en juf Noena lieten de kinderen opgaan in een wonderlijk toneel waarbij vele soorten boeken werden voorgesteld. Een knutselboek leverde inspiratie om meteen een speciale blaaspijp te maken en kunstjes uit te halen. Hoe zotter, hoe liever bij ons trio! De kinderen zongen volop het boekenlied mee. De toon was gezet voor dolle boekenweken.

De lagere schoolkinderen werden ’s namiddags door de Pientere Speurneuzen uitgedaagd om met behulp van raadselopdrachten tot de oplossing van een rebus te komen. Die was op zijn beurt de sleutel voor de slogan van ons boekenproject. Een huzarenstukje van lezen, denken en doen. Het resultaat zullen jullie ongetwijfeld in ‘Het grote boek’ kunnen lezen: Wie boekt, die vindt!                 Als toemaatje vind je er ook nog een knap gedicht en ‘De delen van de lezer’. Verbazend over hoeveel actieve lichaamsdelen een lezer beschikt, wonderlijk wat lezen met een mens doet.

Dit is dan nog maar het startschot. De verschillende klasactiviteiten zijn intussen volop gestart. Auteurs kwamen al in vele klassen langs, de bib werkt als een onweerstaanbare magneet, de plaatselijke boekhandel mocht van directeur Ann een massa boeken leveren voor de klasbibs en in alle klassen rollen letters, teksten, boeken doorheen alle mogelijke lessen.

Hier is slechts een tipje van de sluier opgelicht. We begrijpen jullie nieuwsgierigheid, maar vragen nog even geduld. Op vrijdag 17 maart openen we plechtig onze nocturne. Dan kunnen jullie met jullie kinderen alle klassen bezoeken en de activiteiten lezen, horen en bekijken. Geen idee wat het worden zal? Dan moet je zeker ‘boeken’, je zal versteld staan hoe alle leerkrachten met de kinderen een waaier aan activiteiten gerealiseerd hebben!Download dit volledige album (Flickr)