TerugDownload dit volledige album (Flickr)

Fantastische actie voor Haïti!

Enkele weken terug kwam Jean-Paul, in naam van zijn zus Jeanine, het project “schoolmateriaal en een middagmaal voor alle kinderen” voorstellen.

Vandaag was hij terug onze gast om de opbrengst van de acties in ontvangst te nemen.

De kleuters vertelden over hun sponsortocht en het leuke spel dat ze speelden op het buurtpleintje. Ze hadden hun spandoek ook meegebracht.

Enkele leerlingen van het zesde leerjaar kwamen daarna getuigen over de sobere maaltijd, de sponsortocht, de vele grote en kleine acties en over het mailverkeer met Jeanine. Het was fijn om zo snel een antwoord te krijgen ondanks de drukke agenda van haar.

Toen kwam het grote moment. Er kwam een pennendoos die leeg was maar heel snel gevuld werd met reuzegrote potloden die rammelden. De kleuters die vooraan stonden, hadden het al snel door, de potloden waren gevuld met geld.

Na een beetje tromgeroffel….kwam het bedrag te voorschijn te beginnen achteraan….het werd 9 155,87 euro… een gigantisch succes.

Jean-Paul was ontroerd en rekende al heel snel uit dat Jeanine met dat bedrag de kinderen van een ganse school een jaar lang eten kan geven en daarbij nog schoolmateriaal kan aankopen. In september komt Jeanine op bezoek in onze school en we kijken nu al uit naar haar verhalen. Deze avond zal er telefonisch contact zijn en zal ook Jeanine weten hoeveel hier opgehaald werd.

Opnieuw een recordbedrag voor Sint-Jozef. Bedankt Jean-Paul voor jouw bevlogen voorstellingen, bedankt kinderen, ouders en leerkrachten voor de steun. Dankzij jullie wordt de wereld weer een beetje mooier.

 Download dit volledige album (Flickr)