TerugDownload dit volledige album (Flickr)

Dikketruiendag

Grote ijsbeer was er vandaag in levende lijve! Op zoek naar kleine ijsbeer én naar een goed klimaatplan kwam hij op St.-Jozef terecht.
Het ijsbeerlied uit Radio Oorwoud was een prima inzet. ‘Ik heb het veel te warm, mijn pels is veel te dik’, schreeuwde grote ijsbeer.
Er moést dus iets gebeuren…
Het was echter geen verloren tijd, de leerlingen van 1 tot 6 hadden elk over een aspect nagedacht en met symbolen klaargemaakt.
Van elk leerjaar werd de oplossing voorgesteld en op het grote klimaatplanraam gehangen, kwestie van het niet te vergeten.
Verwarming lager en truitje extra, sluimerverbruik vermijden, boodschappentassen gebruiken, kort douchen, seizoensgroenten uit eigen streek en met de fiets of de bus naar school of naar het werk.
En, ouders, zien jullie hier al een kans voor jezelf zitten? Want op die vraag zal je moeten antwoorden als je kind thuiskomt met het verhaal van de ijsbeer!
Het klimaatplan is er één voor jouw toekomst en dat van alle kinderen. Er is geen keuze om het al dan niet te doen. Maar … het is nog niet te laat, dus … doen doen doen !!!Download dit volledige album (Flickr)