TerugDownload dit volledige album (Flickr)

Damiaanactie 2017

 

Geef ze een duwtje in de rug!
Met deze slogan heeft Damiaanactie zijn campagne van 2017 ingezet. De affiches zie je overal op school al hangen.
Op dinsdag 17 januari gingen we op wereldreis met Chris, de vrijwilliger van Damiaanactie. Dit jaar staat Bihar, een deelstaat van India, in de focus.
De voorgeschiedenis van de organisatie wordt nog eens haarfijn uitgelegd, van Damiaan tot de vrijwilligers van vandaag. En dan bezoeken we de familie van Abishek. Zijn papa is geopereerd aan zijn klauwhand, gevolg van lepra, en moet nog verder genezen.
En Sujeet heeft tbc, gaat al een tijdje niet meer naar school en helpt zijn papa in zijn theehuisje langs de weg. Dankzij Damiaanactie mag hij de verloren schooltijd inhalen met bijles. Maar dan moet hij élke dag goed studeren. Het zijn twee verhalen van genezing en hoop op een betere toekomst. Dankzij de kinderen die stiftjes verkopen. Ze zijn enthousiast, onze toekomstige verkopers. Wie nog nooit verkoper was, krijgt voorrang. Vanaf het derde leerjaar mogen kinderen in de Delhaize verkopen in groepjes van 4. 18 leerkrachten begeleiden hen hierbij.
Het zal ongetwijfeld weer een succes worden. Onze reputatie als superdamiaanverkopers willen we alle eer aandoen. Nog even wachten tot vrijdag 27 januari en dan … allemaal naar Delhaize Lochristi, een gans weekend lang! Komen jullie ook? Wij zullen er alvast zijn!


Download dit volledige album (Flickr)