TerugDownload dit volledige album (Flickr)

Bedankt Rotary Club Laarne-Lochristi

Als school zetten wij al vele jaren in op veilig gedrag in het verkeer.We organiseren een verkeersweek, een fietsparcours, leerwandelingen met de politie op gevaarlijke plaatsen, een bezoek van een vrachtwagen waarbij de dode hoek problematiek besproken wordt,‚Ķ Verkeerseducatie is heel belangrijk geworden in onze drukke maatschappij.Om dit ook te oefenen verplaatsen het 5de en het 6de leerjaar zich regelmatig met de fiets waarbij het dragen van een fietshelm en een fluohesje verplicht zijn. Zo¬† hopen we het taboe dat er toch wel nog leeft bij de kinderen dat fluo niet ‚Äúcool‚ÄĚ is te doorbreken. Tot nu toe moesten we ons behelpen met fluohesjes die kinderen zelf meebrachten en soms niet meebrachten.

Toen Rotary Club Laarne-Lochristi met het voorstel kwam om fluohesjes te sponsoren waren we natuurlijk in de wolken. Zij steunen projecten m.b.t. gezondheidszorg, onderwijs en armoedebestrijding en weten het educatieve aspect van projecten te waarderen. Het was dan ook heel fijn te vernemen dat zij ons verkeersproject wilden steunen via een gift van 1000 euro voor de aankoop van fluohesjes.

Dankzij hen kunnen we elke klas zijn eigen hesjes geven zodat elk kind eentje ter beschikking heeft. Op die manier hopen we dat het een attitude zal worden die kinderen meenemen eens ze de school verlaten hebben. Hun logo zal voortaan heel regelmatig te zien zijn in Lochristi en wijde omgeving én onze kinderen worden ook beter gezien!

Bedankt Rotary Club Laarne-Lochristi en nog veel succes met de komende projecten!Download dit volledige album (Flickr)