TerugDownload dit volledige album (Flickr)

3KABC Schoolreis

We hadden de mooiste zomerdag uitgekozen om op schoolreis te gaan. De laatste weken konden de kleuters er niet meer over zwijgen, ze keken er heel erg naar uit.
Wat zouden we allemaal te zien krijgen? Zou het daar leuk zijn? En kan je daar echt een ritje op een kameel maken? Spannend!!
Het werd inderdaad fantastisch. We begonnen de dag met een ritje met de safaritrein. Het treintje reed door heel het park zodat we al een beetje te weten kwamen wat ons die dag allemaal te wachten stond. We zagen de dieren, de circustent, de bootjes en de leuke speeltuin. Dat werd dan onze volgende uitdaging: op anderhalf uur alle leuke speeltoestellen van de speeltuin uitproberen! De kinderen sprongen op de springkastelen, gleden van de hoge gorillaglijbaan, zwommen in het ballenbad, draaiden op de olifantenmolen en gierden van de pret op de valtoren. De speeltuin was een groot succes. Op het einde alle weggevlogen zonnepetjes en de verloren schoenen zoeken waren de enige minpunten.
Na een fijne picknick en een ‘zonnecrème – smeerbeurt’ konden we er tegen om aan de namiddag te beginnen. We wandelden door het dierenpark en bewonderden de alpaca’s, stokstaartjes, stekelvarkens, papegaaien,… We hielden halverwege halt om een boottochtje te maken. Het frisse water deed echt goed op deze warme dag.
Een warme schoolreis –  dag is pas geslaagd als we een lekker ijsje gegeten hebben en om de dag af te ronden eindigden we in de circustent. We konden even tot rust komen en wat afkoelen. Ondertussen keken we naar een mooie circusvoorstelling. De koorddanseres en de acrobate deden de kinderen even wegdromen naar circusland. De schattige honden deden ons dan weer lachen van plezier om hun fijne kunstjes. En de jongste circusheld,de puppy die moest leren stilzitten, was zeer vertederend. Op het einde werd het heel stil in de tent want de illusionist in het midden van de circuspiste deed ons even omvallen van verbazing. Het toverde zomaar witte duifjes tevoorschijn uit een wit sjaaltje en datzelfde sjaaltje diende even later voor een kaars met een echte vlam. En waar kwam die witte confetti toch vandaan? We zijn het helaas niet te weten gekomen. Maar dat hoeft ook niet, het was gewoon een keitoffe dag!!!Download dit volledige album (Flickr)