TerugDownload dit volledige album (Flickr)

3A Lochristi vroeger en nu

We gingen op verkenning in de dorpskern van Lochristi. Iedereen kreeg een oude foto van een plaats of gebouw uit de dorpskern. Tijdens de leerwandeling deden we onze ogen en oren heel goed open om als echte speurneuzen volgende antwoorden te vinden… Waar werden deze foto’s genomen? Zijn deze gebouwen er nog of werden ze reeds afgebroken of gerenoveerd?
Een aantal foto’s waren makkelijk te koppelen aan de gebouwen van nu. Bij andere foto’s hoorden we van de juf dat dit gebouw verdwenen is. We waren dan ook vol enthousiasme om deze “speurtocht” tot een goed einde te brengen…
Maar: last but not least: we waren uitgenodigd bij het herenhuis van de familie Vermeulen. De voorgevel was al een belevenis op zich. De bewoonster vertelde in geuren en kleuren hoe het gebouw van 110 jaar oud evolueerde. Toen we binnen mochten troffen we daar een echt museum aan. e zagen allerlei oude spullen van de familie: oude foto’s, doktersspullen van wijlen dokter en brouwer Vermeulen, oud serviesgoed… De bewoonster kon ons enorm boeien. De tijd vloog voorbij. Met wat nostalgie naar de tijd van toen keerden we terug en mijmerden: Wat was er vroeger beter? Hoe leefden de mensen 100 jaar geleden? Stof tot nadenken in elk geval…Download dit volledige album (Flickr)