TerugDownload dit volledige album (Flickr)

1PA Thema de kip

Op maandag gingen we met alle peutertjes naar het kippenhok op school. De kip zat nog in haar hok, maar toen we met een paar vriendjes in de ren kwamen, kwam ze al snel kennis maken met al onze sloebers.

We dachten vooraf in onze klas al goed na over hoe een kip stapt, eet, uiterlijke kenmerken,… Sommige kapoentjes dachten dat kippen springend door het leven gaan, sommigen dachten dat ze op vier poten liep. Ook over het eten waren onze kapoentjes niet allemaal zeker. Eén van onze kapoenen dacht dat ze graag eitjes at. De kindjes die thuis kipjes hebben wisten hier al veel over te vertellen.

Om antwoord te krijgen op al onze vragen zijn we dan maar eens van dichtbij gaan kijken. We mochten om beurten (per 5) in de ren, gaven wat maïs en juf Noena gaf ons haar klokhuis. Dat vond onze kip nog het lekkerst van allemaal! We keken hoe een kip liep en bootsten dit na. We zagen ook dat de kip het niet zo leuk vond toen we wild achter haar aan liepen, maar ook sommige kapoentjes hadden nog een klein bang hartje. Maar samen lukte het wel om eens wat dichterbij te komen.Download dit volledige album (Flickr)