TerugDownload dit volledige album (Flickr)

1PA Overal blaadjes

Oh nee, waar zijn de blaadjes van de bomen naartoe?! We gingen op zoek naar de blaadjesdief en ontdekten dat het de wind was, want het is HERFST! Dan blaast die zo hard dat de blaadjes van de bomen vallen.
Met onze verzamelde blaadjes die we op de grond vonden konden we spelen en knutselen in de klas. We leerden ze scheuren en probeerden ook al met een schaar eens te knippen.
Binnen ons jaarthema boekenhelden, stond deze maand het kookboek centraal. We kregen dan ook weer een bezoekje van Bjorn de boekenworm en hij had een koksmuts op, wat grappig! Hij bracht ook een boekje mee, ‘Lieve Lies maakt herfstsoep’. De diertjes maakten soep met kastanjes, eikels, paddenstoelen …, maar wij kozen er toch voor om lekkere wortel-pompoensoep te maken in de klas, jammie!
De laatste dagen regende het zoveel en dat vonden we niet leuk. Maar met onze laarzen en paraplu konden we het wel plezierig maken en spetteren in de plassen.
We konden ook nog veel spelen met takken (groot en klein), maakten kale bomen met plasticine en takjes, zochten naar herfstblaadjes, maakten zelf herfstsoep zoals Lieve Lies met kastanjes, eikels …, we konden spelen met de bosdiertjes en nog zoveel meer!Download dit volledige album (Flickr)